اتاق فرار شیطانی چیست؟ مثلا میخواهیم به یک بازی برویم، اما نمیدانیم چقدر ترسناک است؟ در این مقاله سعی داریم این موضوع را با جزئیات بررسی کنیم.
ترسناکترین اتاق فرار
اول از همه، اجازه دهید این را روشن کنیم که اساساً هیچ مفهومی به نام “ترسناک ترین” اتاق فرار وجود ندارد. زیرا ترس یک امر کاملاً شخصی است و هر فرد با توجه به شخصیت فردی، سابقه فکری و فوبیا از یک چیز یا یک رویداد میترسد. حتماً اطرافیان خود را می بینید که فوبیا یا ترسهایی دارند که به نظر شما در مواقعی کاملاً منطقی یا حتی مضحک به نظر میرسد.
فرد مبتلا به فوبیا ممکن است با کوچکترین تجربه زمین خوردن دچار حمله قلبی شود، در حالی که سایر افراد در این موقعیت ممکن است فقط احساس کنند که بر سرسره سوار شدهاند و ممکن است به آن بخندند. بله، عناصر خاصی وجود دارد که میتواند برای همه انسانها ترسناک به نظر برسد، که در بخشهای بعدی توضیح خواهیم داد.

چگونه از اتاق فرار شیطانی فرار کنیم؟
فرار از اتاق فرار شیطانی سخت تر از بقیه اتاق های فرار است. زیرا وقتی احساس ترس میکنید، مغز شما کمتر فعالیت می کند. هرچند سازندگان یک اتاق فرار خوب این را هم در نظر میگیرند و معماهای این اتاقها را با آسانی بیشتری طراحی میکنند.
روی سرنخهای بازی تمرکز کنید. صداهایی که میشنوید و صحنههایی که میبینید واقعاً رعب آور است. اما این به معنای اشتباه شما نیست. فراموش نکنید که طراحان بازی سعی میکنند با هر ترفندی حواس شما را پرت کنند.
چند نوع ترس وجود دارد؟
صرف نظر از بحثها و دسته بندیهای روانشناختی، در بازی سازی و به طور خاص، در اتاق فرار، ما اساساً دو نوع ترس را تجربه میکنیم:
ترس هیجانی
ترس منطقی
ترس هیجانی
ترس احساسی و هیجانی زمانی رخ میدهد که یک بازیکن ناگهان به دلیل یک اتفاق ناگهانی در مدت زمان کوتاهی به سرعت حالت خود را تغییر میدهد. به عنوان مثال، صدای وحشتناک ضربه زدن به در در محیطی آرام و تاریک، یا ظاهر شدن ناگهانی بازیگری با ماسک ترسناک در فاصله چند سانتی متری صورت بازیکن در تاریکی.
تقریباً نترس ترین انسانها هم این ترس هیجانی را تجربه میکنند، زیرا دلیل اصلی این ترس واکنش طبیعی بدن انسان در برابر خطر است. مانند بسته شدن غیر ارادی پلک هنگام نزدیک شدن چیزی. میل به زنده ماندن انسان را نیز میتوان در این رفتارهای کوچک یافت، پرش چند سانتی به عقب، حرکت غیر ارادی دست، بستن چشمها، فریاد زدن، همه اینها واکنشهایی است که بدن ما در مواجهه با خطر نشان میدهد، تا به اطرافیان خود هشدار دهد که به کمک یا دفاع از خود نیاز دارد.

اگر فردی را میشناسید که هرگز ترس احساسی را در شما ندیده است، یا خود شما هرگز آن را تجربه نکردهاید و علت آن را نمیدانید، دلیل آن باید این باشد که سطح آگاهی محیطی بالایی دارید و همیشه موقعیت خود را در ذهن خود مرور میکنید. این بدان معناست که شما وقایع ناگهانی اتاق فرار شیطانی را به عنوان یک خطر در نظر نمیگیرید یا به اندازه کافی در سناریو و فضای بازی غوطه ور هستید، اما فقط بستن درب یا ظاهر ناگهانی یک ماسک را در نظر نمیگیرید.
با این حال، تجربه نشان داده است که این افراد این نوع ترس را در موقعیتهای دیگر یا در رویدادهای دیگر تجربه میکنند.
ترس منطقی
ترس منطقی کمی عمیقتر از ترس احساسی است. زیرا مدت بیشتری با ما میماند و این ارتباط طولانی به آن اجازه میدهد تا در لایههای عمیق وجود ما نفوذ کند و همیشه با ما قدم بزند و ذهن ما را درگیر کند.
زیرا همانطور که گفتیم ترس احساسی لحظهای است و در مدت کوتاهی ترس زیادی را به ما وارد میکند و باعث واکنش ما میشود و به سرعت از بین میرود. اما در مورد ترس منطقی، عکس این قضیه صادق است، این که بازیکن در فضایی که در آن به احتمال زیاد کسی و دوستانش به او آسیب میرسانند و نمیدانند حادثه از کجا میآید یا اساساً ماهیت خطری که او را تهدید میکند چیست. ترس منطقی چیزی جز فقدان امنیت نیست.
چرا اتاق های فرار شیطانی محبوبیت بیشتری دارند؟
ما عموماً دوست داریم در طول زمانی که برای سرگرمی خود داریم، احساس متفاوت و شدیدی را تجربه کنیم. همین امر در مورد تماشای فیلم یا انتخاب سرگرمی های دیگر نیز صادق است.
آنچه ما را به اتاق فرار شیطانی میکشاند ماهیت خود ترس نیست، بلکه میزان احساسی است که ترس میتواند در مدت کوتاهی به ما القا کند و شاید دیگر احساسات دیگر نتوانند بر ما تأثیر بگذارند. هر کسی را در خیابان متوقف کنید و از او بخواهید بین احساسات “ترس و شادی” یکی را انتخاب کند، آنها بلافاصله شادی را انتخاب میکنند. اما همان شخص برای انتخاب اتاق فرار به دنبال اتاق ترسناک میرود، زیرا ممکن است اطمینان به بازی سازان برای اینکه بتوانند احساساتی مانند شادی، غم، دلهره، اضطراب، شادی و … را در مدت زمان کوتاهی منتقل کنند یا اینکه شدت این احساسات در خودشان بسیار کمتر از شدت ترس باشد. ما به دنبال ترسناک ترین اتاق فرار و ترسناک ترین فیلم هستیم زیرا به آن مقدار آدرنالین نیاز داریم تا از رگهای ما عبور کند.

ژانرهای دیگر
ترس یکی از ده ها ژانر دیگر اتاق فرار است که به دلیل استقبال گسترده در کشور ما، بازار سایر ژانرها را در دست گرفته است. با این حال، در ماههای اخیر، ما شاهد گسترش ژانرها در اتاقهای تازه ساخته شده هستیم و انصافاً برخی از آنها در ایجاد بازی در کمدی، درام و سایر ژانرها عالی بودهاند.
اتاق های فرار ایران، معمولاً یا از یک فیلم ترسناک گرفته میشوند یا از یک کتاب یا داستان ترسناک. البته برخی از اتاق های فرار داستانهای جدیدی را نیز ثبت میکنند. به این معنی که وقتی وارد اتاق میشوید، با يك داستان تازه آشنا ميشويد و قبلاً آن را در جایی نشنیده اید. باید ببینید کدام حالت را دوست دارید. خواه از فیلمی مثل آنابل ترسیده باشید و دوست دارید به اتاق فرار آن بروید یا نه، فیلم او را دیدید و اگر به اتاق فرارش هم بروید خسته خواهید شد. ابتدا این موضوع را بررسی کنید که آیا میخواهید سناریوی جدیدی ببينيد یا در وضعیت قبلی قرار بگیرید.
چگونه در اتاق فرار شیطانی ترس خود را کنترل کنیم؟
احتمالاً تا به حال دیده اید که خیلی ها می گویند از تاریکی و فضاهای بسته می ترسند و وحشت دارند. و حتی بعضی ها هم عقیده دارند که چون اتاق فرار پر از اتفاقات غیر منتظره و یهویی است، هیچوقت حاضر به تجربه هیجان اتاق فرار نمی شوند. یا اگر مثلاً یک دفعه تجربه کرده باشند، دیگر حاضر نیستند دوباره آن لحظات را تجربه کنند. سؤال اینجاست که چرا صورت مسئله را حذف می کنید؟ مانند هر مسئله و مشکلی، جهت کنترل ترس در اسکیپ روم هم یک سری روش ها و تکنیک ها وجود دارد که در ادامه برخی از آن ها را بررسی کنیم.
با ترسها آشتی کنید!
به طور قطعی نمی توان گفت ترس خوب است یا بد! اما آن چه که واضح است، وجود ترس جهت حفظ امنیت ما انسان ها ضروری است. در واقع، ترس مانند ابزاری است که ما می توانیم جهت تصمیم گیری بهتر از آن بهره ببریم.
قرار نیست چون ترس به طور مادرزادی در وجود همه ی انسان ها است، مانع تحرک ما شود و در خانه حبسمان کند. بلکه اینجاست تا به ما کمک کند به راهی را برویم که نتایج مورد نیازمان حاصل شود و به هدف مورد نظرمان دست یابیم.
اتاق فرار هم درست شبیه به زندگی انسان ها می باشد. ممکن است سرشار از اتفاقات ترسناک باشد. اگه قرار باشد تسلیم ترسهایتان شوید، فرصت رسیدن به موفقیت هایی که در انتظارتان است را از دست خواهید داد. همیشه به ترس ها را به چشم اخطارهایی نگاه کنید که قرار است شما را بیدار کنند تا متوجه شوید که لخظات در جریان هستند.
در لحظه ترس، دست به هرکاری نزنید!
افرادی که در موقعیت های بحرانی خیلی سریع و زود هنگام اقدام می کنند، قابل تحسین هستند. حالا مهم نیست چه اقدامی؛ هر کاری که بتوانند انجام بدهند…!
توجه داشته باشید که باهوش بودن، برنامه داشتن و هوشمندانه جلو رفتن هم در نوع خودشان یک اقدام به حساب می آیند. معمولاً در اتاق فرار شاهد آن خواهیم بود که عملکرد موفقیت آمیز گروه ها با واکنش های کاملاً یهویی و زود هنگام به هدر می رود یا حتی به بازیکن ها، دکور اتاق یا اکتور آسیب می رساند.
یکی از روش های کنترل ترس در اتاق فرار این است که وقتی یک اتفاق ترسناک افتاد، در حس و حال آن لحظه، دست به کارهای جوگیرانه نزنید. این فقط ترس شما را گسترش می دهد. زیرا باز هم نمی دانید چه اتفاقی در انتظارتان است. سعی کنید در لحظه بازی کنید و بهترین تصمیم را بگیرید و از همه زوایا به سناریو نگاه کنید.